خوردن 4 عدد تخم مرغ در هفته جذب کلسیم را در بدن بهبود می بخشد


ایسنا، علوم پزشکی ایران - متخصصان تغذیه معتقدند: خوردن تخم مرغ علاوه بر اینکه تامین کننده پروتئین های مورد نیاز بدن است به جذب کلسیم نیز کمک کرده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.

دکتر" یوسف اسکندری " متخصص تغذیه با بیان این مطلب به خبرنگار ایسنا، علوم پزشکی ایران گفت : سفیده تخم مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین مورد نیاز بدن به نام آلبومین است؛ به طوری که در 100 گرم تخم مرغ، 13 گرم آلبومین وجود دارد، این درحالی است که در همین میزان شیر و ماست، 5 گرم پروتئین آلبومین موجود است.
وی افزود : پروتئین آلبومین در حفظ و ساخت پروتئینهای پوست نظیر الاستین و کلاژن موثر است و در نتیجه نقش مهمی را در پیشگیری از افتادگی و چین و چروک پوست ایفا می کند.
دکتر اسکندری در مورد خواص دیگر پروتئین آلبومین توضیح داد : مطالعات نشان داده است، پروتئین آلبومین موجود در سفیده تخم مرغ، موجب تولید آنتی بادیهایی در بدن می شود که مانع رشد سلولهای سرطانی است؛ بنابراین به افرادی که بیشتر در معرض نورخورشید قرار دارند، توصیه می شود تخم مرغ را به همراه سبزیجات و میوه جات که حاوی آنتی اکسیدانهایی همچون ویتامین
C و E مصرف کنند چرا که از بروز سرطان پوست پیشگیری می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد : همچنین، استفاده از تخم مرغ، در رژیم غذایی نیاز روزانه بدن به ویتامین
B12 را تامین کرد و موجب سلامت پوست و مو می شود.


مروری بر عوامل مؤثر بر کیفیت پوسته تخم مرغ

       مروری بر عوامل مؤثر بر کیفیت پوسته تخم مرغ

کیفیت پوسته تخم مرغ تحت تأثیر جنبه های مدیریتی و تغذیه قرار می گیرد. رعایت مسائل مختلف بهداشتی نظیر نگهداری گله همسن، تهیه جوجه از گله عاری از EDS ، ضد عفونی سالن و وسایل قبل از ورود گله، محدود کردن رفت و آمدهای غیر ضروری در مزرعه ، جلوگیری از ورود حیوانات و پرنده های وحشی و انجام واکسیناسیون صحیح و مؤثر بر علیه بیماری های برونشیت عفونی و EDS از جمله موارد مدیریتی می باشد که می تواند در جلوگیری از بروز این بیماری ها و افت کیفیت پوسته بسیار مهم باشد. حتی الامکان نباید از آنتی بیوتیک تتراسایکلین در جیره مرغان در حال تخمگذاری استفاده کرد زیرا به کلسیم متصل شده و آن را غیر قابل جذب كرده و کیفیت پوسته را کاهش می دهد. جلوگیری از وقوع استرس های مختلف نظیر تراکم بیش ازحد، گرما و سرمای شدید ، گرسنگی و تهویه نامناسب در جلوگیری از افت کیفیت پوسته حائز اهمیت است. تعداد دفعات تغذیه در شبانه روز نیز از دیگر مسایل مدیریتی می باشد، به طوری که دوبار در روز بهتر از یک بار در روز است. تولک بردن نیز ابزار دیگری جهت بهبود کیفیت پوسته گله های مسن می باشد. از جمله عوامل تغذیه ای بسیار مهم که در کیفیت پوسته مؤثر می باشد متعادل بودن جیره از نظر انرژی، پروتئین به ویژه کلسیم، فسفر و توازن آن باسایر املاح و ویتامین ها خصوصا" ویتامین D  می باشد. استفاده از مقدار کافی کلسیم ( حدود 5/3 درصد) در جیره و نوع منبع و شکل مناسب آن ( برای مثال کربنات کلسیم به صورت  دانه های پودر نشده) دارای بیشترین اهمیت می باشد. استفاده کافی از ویتامین D ( در حدود 2000 واحد در هرکیلوگرم ) ساخته شده توسط شرکت دارویی معتبر نیز در جیره  کاملا" ضروری  می باشد.

مطالعات اخیر نشان می دهد که افزودن زئولیت به میزان تقریبا" 75/0 درصد به جیره نیز می تواند کیفیت پوسته را بهبود ببخشد. آب آشامیدنی طیور تخمگذار نیز بایستی آبی سبک باشد، به طوری که میزان املاح آن پایین بوده و در حد آب شهر باشد. لازم به ذکر می باشد که سود حاصل از افزایش کیفیت پوسته گله مرغ تخمگذار سودی خالص بوده و سرمایه گذاری زیادی نمی طلبد، زیرا تنها از طریق جلوگیری از اتلاف محصول عاید می گردد.

 


استفاده از پروبیوتیك ها درتغذیه طیور

استفاده از پروبیوتیك ها درتغذیه طیور 

 

دكتر مهرداد مدیر صانعی

 

میكروفلورطبیعی دستگاه گوارش شامل بیش از 400 گونه ازانواع میكروارگانیسم های مختلف می باشد كه جمعیتی  بالغ بر1014 جرم زنده را تشكیل میدهند. حضور این جمعیت كثیر از میكروارگانیسم ها به دلایل زیر برای میزبان ضروری است :

1. كمك به فرآیندهضم مواد غذایی

2. كمك به سنتز و جذب ویتامین ها و مواد معدنی

3. تجزیه سلولز و سایر پلی ساكاریدها

4. تحریك سیستم ایمنی

جمعیت میكـروفلـورطبیـعی روده تحت تاثیـرعوامل مختلفی نظیـر بروز بیماریهای معدی روده ای ، تغییـرات جیره غذایی، استفاده ازآنتی بیوتیك ها جهت درمان بیماریها،كمبود تغذیه ای، مسافرت (حمل و نقل)، تراكم بالای گله، سن، واكسیناسیون و استرس دستخوش تغییراتی میگردد.

از آنجایی كه امروزه در صنعت پرورش طیور، به منظور دستیابی به سطوح بالای بازده اقتصادی، پرندگان در سیستم های  پرورشی متراكم وگله های باجمعیتهای زیاد نگهداری و پرورش می یابند به همین جهت تحت تاثیرعوامل گوناگون درمعرض تنش قرارمی گیرند. همانگونه كه اشاره گردید این عوامل منجر به بروزاختلال در تعادل میكروفلور روده و درنتیجه تضعیف  مكانیسم های دفاعی بدن می گردند و بدین ترتیب اجرام بیماریزا فرصت فعالیت پیدا میكنند. درچنین شرایطی اغلب به منظور مهـاریا حـذف اجـرام زیـان آورموجـود در روده وهمچنیـن جهت بهبـود بازده غذایـی وافـزایـش تـولیـد،ازافـزودنیـهای  غذایـی  ضد میكروبی مانند آنتی بیوتیك ها استفاده می شود.

بررسیـهای بعمل آمده نشان می دهند مصرف  مستمر وطولانی مدت مقادیـر تحت درمانی این تركیبات درخوراك دام و طیور ممكن است منجر به حضوربقایای آنها درفرآورده های  دامی گردیده و پس ازمدتی  موجب  بوجود آمدن میكروارگانیسم های  مقاوم به داروها در انسان گردد. بر اساس گزارشهای  موجود، افزایش روزافزون ناهنجاریهای  مادرزادی، وقوع  بیماریـهای مـزمن، عـدم تاثیر آنتی بیـوتیك ها و برخی از عوارض دیـگر كه امـروزه از آنـها به عنوان مشكلات بهـداشتی جوامع بـشری  یاد می شود، به مصرف بی رویه همین تركیبات نسبت داده می شود.

با توجه به موارد فوق، درحال حاضر  استفاده از آنتی بیوتیك ها به عنوان یك افزودنی غذایی متداول درخوراك حیوانات در برخی از كشورها بطوركامل ممنوع شده و در سایر كشورها نیز به تدریج رو به كاهش نهاده است.

پروبیوتیك ها Probiotics   :

واژه « پروبیوتیك» ازكلمه یونانی Probiosis  به مفهوم « برای زندگی » مشتق شده است. این واژه اولین باردرسال 1965 توسط Lilly وtillwell  برای توصیف « عوامل محرك رشد كه بوسیله میكروارگانیسم ها تولید می شوند» ارائه گردید.

مكانیسم های اثر پروبیوتیك ها :

اگرچه مكانیـسم عمل ضـد باكتریایـی پروبیوتیك ها هنـوزبطـوركامل  ودقیق مشخص نگردیده، ولی ممكن است مكانیسم های پیشنهادی زیر در این  زمینه نقش داشته باشند :

الف) حفظ جمعیت میكروبی مفید در دستگاه گوارش

1- مكانیسم های پیشنهادی دراین زمینه عبارتند از:

2- رقابت برای متصل شدن به جایگاههای اتصال موجود در سلول های بافت پوششی روده.

3- رقابت برای دریافت مواد مغذی یا سوبستراها ( كربنؤازت، عناصر معدنی ).

4- چسبیدن به میكروارگانیسم های بیماریزا و كمك به حذف آنها از بدن میزبان.

5- تولید تركیبات ضد باكتری.

 

ب) افزایش میزان دریافت غذا و بهبود هضم آن

1- فلور میكروبی روده در موارد زیر نقش عمده ای دارد:

2- متابولیسم مواد مغذی از قبیل كربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربیها.

3- افزایش ماندگاری مواد مغذی ( چربی، ازت، كلسیم، فسفر، مس، منگنز) در مرغان  تخمگذار

4- سنتز ویتامین ها

5- تحریك اشتها

پ) تغییر در متابولیسم باكتریایی

1- فعالیت آنزیم های گوارشی.

2- فعالیت آنزیم های باكتریایی.

3- كاهش تولید آمونیاك و فعالیت آنزیم اوره آز.

ت) تحریك سیستم ایمنی

تجویز كشت های باكتریایی به عنوان پروبیوتیك، ممكن است به روشهای زیر موجب تحریك سیستم ایمنی گردد:

1- تحریك تولید پادتنها ( موضعی و عمومی )

2- افزایش فعالیت سلول های بیگانه خوار ( ماكروفاژها )

3- افزایش سطوح پروتئین تام سرم و بالا رفتن نسبت گلبولین ها به آلومین ها.

4- افزایش تعداد گلبول های سفید.

5- ترغیب و افزایش فعالیت لمفوسیت های ‏T و افزایش تولید پادتنهای IgM  ( ضد سالمونلا )

ث) خنثی كردن انتروتوكسین ها

بعضی از سمومی كه بوسیله باكتری ها تولید می شوند، تحت تاثیر مواد تولید شده توسط پروبیوتیك ها خنثی می گردند

 


  • کل صفحات:2  
  • 1
  • 2
  •   


آخرین پست ها


آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :