تاثیر دانه های روغنی جیره بر غنی سازی گوشت یا اسیدهای چرب امگا3-، عملكرد و پاسخ ایمنی هومورال در جوجه های گوشتی

كامران آزاد سمیه,رحیمی شعبان*,كریمی ترشیزی محمدامیر

* گروه علوم طیور، دانشكده كشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

به منظور ارزیابی تاثیر بذر كتان (FS: Flaxseed) و كانولا (CS: canola seed) بر عملكرد، پروفیل اسید چرب گوشت، محتوای لیپیدی سرم و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی علیه گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC: sheep red blood cell) آزمایشی به مدت 42 روز انجام گردید. تعداد 324 جوجه یك روزه به صورت تصادفی با شش جیره غذایی مختلف شامل C (گروه شاهد)، (CS %7.5) CS1، (CS %15) CS2، CS-FS (مخلوط ‍CS %10 و (FS، (FS %7.5) FS1 و (FS %15) FS2 تغذیه شدند. جیره های حاوی بذر كتان و كانولا تاثیر منفی بر پارامترهای عملكردی داشتند، به طوریكه تغذیه با بذر روغنی منجر به كاهش معنی دار (P<0.01) افزایش وزن بدن و افزایش ضریب تبدیل غذایی نسبت به گروه شاهد گردید. با این حال میزان غذای مصرفی تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایشی نداشت (P>0.05). افزودن بذر كتان و بذر كانولا منجر به افزایش معنی داری در محتوای اسید چرب امگا3- به فرم اسید لینولنیك و كاهش در غلظت اسید آراشیدونیك و نسبت بین اسید چرب امگا6- به امگا3- گردید (P<0.01). محتوای لیپیدی سرم و تیتر آنتی بادی علیه SRBC تحت تاثیر جیره های غذایی قرار نگرفت (P>0.05).

كلید واژه: طیور گوشتی، پاسخ ایمنی، اسیدهای چرب امگا3-، عملكرد، محتوی لیپیدی سرم